Grundliggende overvejelser

CE klassifikation

Da vi overvejer at købe en nyere båd, så løber vi ind i CE klassifikationens udfordringer..

CE klassifikationen opdeler bådene i 4 klasser og delene, der medgår i båden er også klassificeret.

Både opdeles i 4 klasser:

D: Beskyttede farvande

C: Kystnær sejlads

B: Offshore

A:  Oceangående

Da vi skal bruge den nye båd til blandet langturssejlads. Vores gamle sejlbåd er solid, som en klippe og kan kategoriseres som en klasse A – Oceangående. De fleste stålbåde, der er egnet/ bygget til kanalsejlads egner sig ikke til offshore sejlads. Vi vil gerne begge dele… I dag er mange nye både bygget og godkendt til klasse B, men de ligger uden for vores prioriterede økonomiske rækkevidde.

Men som i andre af livet udfordringer, så må man gå lidt på kompromis.

Vi skal bo på båden i flere år

At bo på en båd stiller lidt andre krav end som hvis vi bare sejler weekend og ferieture. Vores gamle Sagitta 35 er en fin båd, men giver, med alderen, også lidt fysiske udfordringer. Ud over det, så er bredden kun 3.05m. Det er godt på nogle måder, men også lidt udfordrende, hvis vi er mange ombord. Den nye båd skal være bredere, så der er lidt mere gulvplads – også til Zuma. Han er vejer knap 40 kg og er noget langlemmet.. Ham skal der også være plads til.

Zuma
Zuma ,vores nye gast

Opvarmning af båd

Kabola – Hollandsk oliefyr

På en weekend / sommertur rækker et alm Webasto oliefyr fint. Et fyr på 4 KW passer til en båd på omkring 35/40 fod. Men når man skal bo ombord, så skal der anerledes midler til.Er i øjeblikket ved at undersøge mulighederne. Der findes et Hollandsk fyr, der hedder Kabola, men det kræver 220V. se
http://kabolaheaters.nl/en/home-english/
Fyret er vandbåret, så skal der installeres radiatorer over hele båden.

Motorbåde bruger jo brændstof..

Langt de fleste Hollandske motorbåde bruger en del brændstof. Dem vi har kigget på bruger i snit 5 L i timen ved cruising speed. Vores Sagitta bruger 1,5-2 liter i timen.

 

I næste uge drager vi til Holland for at kigge på udvalgte både. Et er billeder,andet er praksis.