Forbedringer

Isolationstransformer
Isolationstransformator
Når man sejler i en stålbåd, så kræver det ekstra udstyr på landstrømmen. For at sikre mod galvanisk tæring installeres en transformator , der adskiller landjord fra bådjord. Jeg lægger et billed op senere til at illustrere funktionen
Solceller
Nye solceller
2 stk 250W solceller installeret på taget ved siden af de gamle, på hver 100W. Så nu er den samlede effekt 700W på solcellerne.
MPPT Regulator
MPPT Regulator
Til at regulere ladespændingen fra de 2 nye solceller har vi installeret denne EPever 40A MPPT regulator, der er den mest effektive regulator til at forsyne forbrugsbatterierne med energi.
Victron Batterimonitor

Batteri monitor
Vi har valgt denne batteri monitor, så vi har styr på ladning og forbrug. Data kan aflæses i App, hvor man kan se mere detaljerede informationer.

Kaiflex KK
Vi har valgt at isolere skotterne med dette isolerings materiale, der minder om liggeunderlag i strukturen. Det har en isoleringsevne, der er bedre end 100mm rockwoll. Produktet er billigst hos denne forhandler i Tyskland. Prisen er ca. 100 kr/m2 leveret i Danmark. Varen er gerne hjemme efter 2-3 dage, hvis man vælger GLS som transportør.
https://isolierprofi.eu/kaiflex-kk-platte-19-mm-einseitig–13658.html
Overvågningskamera
Vi har installeret et overvågnings kamera i masten, så vi kan overvåge Awareness2, når vi ikke er ombord eller som hjælp til havnemanøvrer. Ud over det så regner vi med at kunne optage dele af turen på video.